Avretting og asfaltering, Kolo Veidekke, TC-Maskin, Natvik Maskin

 

Da har vi endelig fått asfaltert. Selv om Kolo Veidekke ikke har sesongslutt før 12.12 så er det godt å vite at asfalten er på plass før vinteren Natvik maskin utførte avretting av vei og parkeringsplass og Kolo veidekke stod for asfalteringen.


Venter på Asfaltering. Avretting utføres av TC-Maskin A/S, asfaltering utføres av Kolo veidekke.

Område som skal asfalteres

Da venter vi på avretting av veien som skal utføres av TC-maskin AS. Kolo veidekke står for asfalteringen. Totalt er det ca 160 m2 som skal asfalteres. Jeg har satt opp dreneringsrist ved innkjøring til garasjen og bak garasjen. Området som skal asfalteres er markert med sort på bildet.


Ny kloakk- og vannledning til den kommende leiligheten. Utført av TC-Maskin A/S

Da har TC-maskin startet arbeide med å legge opp ny vann- og kloakkledning til den kommende leiligheten i Ferdahugen 22. Rørleggersentralen står for godkjent tilkobling av vann.


TC-Maskin. Ny vann- og kloakkledning til Ferdahugen 22. Ca 26 m. Asfaltering ca 160m2

 

TC-Maskin har da fått oppdraget med opparbeiding av ny vann- og kloakkledning til Ferdahugen 22. De vil også avrette veien og parkeringsplassen. Kolo veidekke vil asfaltere.


Utskifting av halogen til LED (LED HALED COB GU10 7W Dimmbar). Sparer ca 2 800 kr i året tilsvarende ca 1.5 mnd med strøm.

Da har vi fått skiftet ut 27 stk 35 watt halogen spotter til LED. Halogen spottene hadde GU 5,3 sokkel, så vi har også byttet ut selve spotenheten til GU 10 sokkel. Det finnes flere dimbare LED med GU10 sokkel, enn GU 5,3 sokkel. Vet ikke om det finnes LED med GU 5,3 sokkel som er dimbare. Vi sparer nå ca 2 800 kr i året i strøm, samt levetiden til LED er lengre enn halogen så vi sparer penger der også  


Ny kloakkledning til Ferdahugen 22. Ca 26 m

Ny kloakk. Ferdahugen 22

Innhenting av tilbud på opparbeiding av ny kloakkledning. No sprengingsarbeid må muligens til da deler av veien ligger på fjellgrunn. Kloakkledningen legges i veien inn til huset/garasjen og blir ca 26 m lang. Veien skal så klargjøres for asfaltering og på sikt asfalteres.


Beplantning av skråning. Planter fra Viddal gartneri og hagesenter.

Da har vi skiftet ut noen planter i skråningen, samt fylt på med ny bark. Resultatet ble meget bra .  Plantene er kjøpt hos Viddal gartneri og hagesenter.


Drømmegarasje fra Norges Garasjen, innredning. Maling av trapp

Norges Garasjen trapp. Innredning

Da har jeg malt trappen hvit med grå trinn. Trappen er en standard trapp som blir levert med Norges Garasjen. Den er først grunnet med visir. Det er lagt to strøk med hvitmaling og tre strøk med grå maling på trinna.


Bygging av Norges Garasjen. Ferdahugen 22. Snart Ferdig

Da har jeg lagt ut noen nye bilder fra byggingen av Norgesgarasjen på Ferdahugen 22. Er særdeles fornøyd med garasjen. Det er kun noen små detaljer som gjenstår nå. Det som står igjen er å legge Figaroll mønetetningsbånd (ekstra utstyr), lage til noen kassekledninger som mangler og kle noen vegger innvendig, samt male gulvet med Sigural Epoxy maling.


Legging av Zanda Rustikk takstein fra Monier. Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22.

Zanda Rustikk takstein fra Moniert. Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22.

Da er jeg godt igang med legging av Zanda Rustikk takstein fra Monier.


Zanda Rustikk takstein fra Monier levert av M. Wold Transport. Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22.

Da har M. Wold Transport levert Zanda takstein fra Monier. Siden jeg ikke var hjemme heiset de taksteinen på taket for meg. Tusen takk Meget god service! Jeg kan anbefale å kjøpe garasje hos Norges Garasjen på det varmeste. De leverer kvalitet i hele prosessen fra bestilling til levering. Er det noe du trenger informasjon om er de kjappe med å svare og alle personene i hele bestilling/leveringsprosessen er servicemindede. Jeg er også positivt overrasket over den gode kvaliteten på byggvarene de leverer. Vinduene og trappen er langt over gjennomsnitt for en garasje, meget bra!


Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22. Maling av garasje.

Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22

Da har jeg fått montert porten til garasjen, Lobas type Full Sunray. Jeg har også montert den innvendige trappen og begynt å male garasjen.

 

 


Audi A4 1,6 Avant 2005 facelift, 99 700 km, selges kr 125 000,- EU godkjent juni 2013.

Vellholdt Audi stasjonsvogn med lav kilometerstand selges.
Veldig god kjørekomfort i denne bilen. Ligger godt på vegen.
Har god plass til bagasje, barnevogn etc.
Super familiebil.
Nye sommerdekk.
EU godkjent juni 2013 (EU godkjent til Juni 2015).


Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22 -Uke 3

Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22. Kledning av gavel.

Takstolene er på plass, og jeg har begynt å kle gavlene.  Nå ser man hvor høy garasjen blir.


Bygging av Norges Garasjen, Ferdahugen 22 -Uke 2

Jeg er da ferdig med å legge Vindduk, samt legge på lekter for bordkledning. Som dere ser på bilde så har garasje begynt å ta form  De minste veggene ved porten er kledd med trykkimpregnert bordkledning.


Bygesettet fra Norges Garasjen har ankommet og byggingen har startet - Uke 1 - Dette er gøy!

Garasje, Ferdahugen 22

Vi satte garasjen til produksjon 11. april, så det tok 5 uker og 6 dager før byggesettet ble levert. Den reelle leveringstiden er ca 5 uker, da Mai måned har flere helligdager. Taksteinen kommer med en annen leveranse senere.


Da har vi bestilt oss ny bil, den kritikerroste Mazda CX-5 2.2 liter Diesel AWD -Sport utgave

I dag har vi signert kontrakt på ny Mazda CX-5 Sport AWD 2.2 liter Diesel, 2013 modell med Harald Bjørlykke, Rico Bil Ålesund AS. Bilen blir levert i September -lang ventetid (5 måneder). I tillegg til utstyrsnivå sport, har vi bestilt hengerfeste -avtagbart (KD45-V3-920), takstativ (KD45-V4-701) , takboks (Skiguard 825 Touring), LED kjørelys (KD45-V5-750A)bagasjeromsmatt (KD45-V9-540) og vinterhjul på Aluminiumsfelg (KD45-V3-810)


Stavset Bygg har da støpt platen til garasjen

Stavset Bygg har da støpt betongplaten til garasjen. Ferdahugen 22

I dag har Stavset Bygg begynt på platen til garasjen.


Stavset Bygg har da begynt på forskaling til garasjen

Stavset Bygg har da begynt på forskaling til garasjen. De forventer å støpe ringmuren og platen i løpet av neste uke .

 

Garasjen kommer i uke 20, 17. mai uken. Det er langhelg f.o.m 17. t.o.m 20. mai, så da får jeg tid til å begynne å sette opp garasjen


Asfaltering av innkjøring og parkeringplass, ca 160 m²

Asfaltering.jpg

Asfaltering og eventuell avretting av innkjøring og parkeringsplass.

 

Totalt er det et areal på ca 160 m² som skal asfalteres med den fineste asfalt som er å oppdrive.

 

Adresse: Ferdahugen 22, 6035 Fiskarstrand.


Stavset Bygg vant anbudet om støpning av ringmur og plate til garasje

De begynner på jobben med forskaling, støpning av ringmur, støpning av plate og fylle en AAS betong stabelblokk mur med betong i løpet av neste uke (uke 17)


Søknad om oppføring av garasje og fasadeendring er da sendt til Sula kommune

Garasje Ferdahugen 22, 6035 Fiskarstrand. NorgesGarasjen

Da har vi sendt søknaden til Sula kommune. Alle naboene samtykker i tiltaket , så vi håper på kjapp behandling hos Sula kommune.

 


Ny garasje 2013

Vi har planlagt å sette opp en ny garasje, slik at vi på sikt kan bygge om underetasjen/sokkeletasjen på huset til kontorlokale og bod.


Beplantning av skråning

Beplantning av skråning

Vi har nå startet arbeidet med å beplantet skråningen. Jordekkeduken har vi kjøpt hos Coop Obs Bygg i Breivika. Barken og plantene er kjøpt hos viddals gartneri. Muren er er laget med Aas betong stabelblokk.


Ny mur - Aas betong, stabelblokk. En vakker og tidløs mur.

Da har vi laget ny mur, Aas betong stabelblokk på nordsiden av tomten.


Tur til Gran Canaria, Playa Del Ingles, Hotell Escorial

Hotell Escorial

Vi har da vært på ferie til Gran Canaria. Vi skulle egentlig på en høstferie her hjemme i Norge, men etter å ha sjekket prisen på turer til Gran Canaria, bestemte vi oss for å dra dit i stedet. Det er første gang vi har valgte "All inclusive", og det var litt uvant i begynnelsen.


Juleball på LIL tun, Sula Danseklubb

I dag har vi vært på juleball på Lill tun. Celina Elise har danset og vi har kost oss med kaker, brus og tombola. Siden bestemor, mormor og morfar var med ble det kjøpt store mengder tombola. Celina Elise og Jonas vant 15 - 20 premier, de fleste var godteri og falt i god smak . Sara Emile var også med og hun vant også.


Ny berøringsfri servantarmatur, Oras Electra elektronisk

Oras Electra, berøringsfri servantarmatur

Da har vi installert nytt berøringsfritt blandebatteri, Oras Electra elektronisk, på badet nede. Kranen har en kompakt konstruksjon med elekronikk, batteri, magnetventil og blandingsfunksjon plassert internt i kroppen. Fleksible rør med tilbakeslagsventil og smussfilter. Følsomhetsområde og etterrenningstid er forinnstilt fra fabrikk. Hvis fotocellen er tildekt i mer enn 2 minutter stenger kranen automatisk.


Oppussing av kjøkken. Maling av ny farge. Butinox Green Room Skumring.

5 år tok det, før Monica bestemte at ho skulle male kjøkkenet i en ny farge. Først brukte ho en kveld på å maskere kjøkkenet. Deretter malte ho deler av kjøkkenet i en farge, Lady Easy Clean Morgendis (S1500-N 9915) som ho syntes ble for mørk. Så da kjøpte ho en ny farge, Butinox Green Room Skumring. Den farge ble ho fornøyd med .


Maling av taket på Celinas rom

Maling av Celinas rom

Da er vi ferdig å male taket på Celinas rom. Vi har malet to strøk med Infra speregrunning, slik at vi ikke skal få problem med kvistgjennomslag. Som toppstrøk valgte vi Nordsjø blankett V 15. Blankett V 15 er en vanntynnet, halvmatt interiørmaling med ekstra god utflyt. Den kan brukes på skap, innredninger, dører, vinduer, karmer, listverk, tak m.m. Blankett V 15 har en utflyt som gjør at resultatet blir like bra som med tradisjonelle oljemalinger.


Tur til Strandafjellet. Åpning av Roaldheisen og paviljong Roald.

Vindstille, sol og skyfri himmel, en perfekt dag på Strandafjellet  Etter å ha tatt Fursetheisen og egga fjelltrekk til toppen og rent  alle løypene  på fursetsiden, tok vi den nyåpnet Roaldheisen til paviljong Roald. Der spiste vi. Vi hadde med oss varme pølser på termos, kvikklunsj og iste


Flislegging av kjøkken

Flislegging av kjøkken

Da var vi endelig i gang med å fliselegge over kjøkkenbenken vår. 5 år skulle det ta! Snakka jo om å få det gjort da vi flytta inn i årsskiftet 2005/2006, men så langt kom vi altså aldri. Nå derimot har vi endelig kommet i gang. Planen var å bli ferdig til jul, og det tror jeg det blir. Vi har brukt kun to kvelder, etter barna har lagt seg og er nesten ferdig med selve flisleggingen. Så da er det kun fugingen igjen. Gleder meg stort til dette blir ferdig og kjøkkenet ENDELIG blir komplett.
 


Pepperkakehus

Det nærmer seg jul, og det er på tide at Celina Elise får laget sitt første pepperkakehus.


Verdens deiligste vaniljeboller

Vaniljeboller

Å sette tennene i nybakte, myke, fylte vaniljeboller er en himmelsk opplevelse.


Ny mur - Aas betong, stabelblokk. En vakker og tidløs mur.

Det står igjen et lite stykke på Nordsiden av tomten (vist med rødt på bilde 1), som vi skal støype opp en mur av typen Aas betong, stabelblokk. Mure kommer til å bli ca 90 cm høy, dvs 9 stener i høyden. Den kommer til å ha en buet fasong, slik vi har laget på sydsiden av tomten. Prosjektet er igangsatt og forventes ferdigstilt i slutten av juni, 2010.


Pop-Up vanningssystem. Gardena Pop-Up turbospreder T-100 og T-380

Gardena Pop-Up vanningssystem

Det første prosjektet denne sommeren blir å montere opp vanningsystemet som jeg har bestilt hos Comfort, Fiskarstrand. Det ble bestilt onsdag 21.04.2010 og ankom i dag.

 

Systemet kommer til å bestå av 4 Pop-Up spredere. 3 Gardena Pop-Up turbospredere T-100 og en Gardena Pop-Up turbospreder T-380.


<januar 2017>
>>mationtofr
>2627282930311
>2345678
>9101112131415
>16171819202122
>23242526272829
>303112345

torsdag 19.jan 12-18

2.4 mm
1023.2 hPa
6.9 ms Laber bris fra Vest-sørvest

torsdag 19.jan 18-00

5.3 mm
1024.4 hPa
2.1 ms Svak vind fra Vest

fredag 20.jan 12-18

0.7 mm
1023.7 hPa
6.2 ms Laber bris fra Vest-sørvest

fredag 20.jan 18-00

2.8 mm
1025.3 hPa
4.3 ms Lett bris fra Vest-sørvest

lørdag 21.jan 12-18

0 mm
1029.2 hPa
4.5 ms Lett bris fra Sørvest

lørdag 21.jan 18-00

0 mm
1026.5 hPa
2.8 ms Svak vind fra Sørvest

søndag 22.jan 12-18

2.2 mm
1017.9 hPa
5.6 ms Laber bris fra Sør-sørvest

søndag 22.jan 18-00

2.7 mm
1017.2 hPa
5.1 ms Lett bris fra Sørvest

mandag 23.jan 12-18

2.6 mm
1018.8 hPa
3.7 ms Lett bris fra Vest-sørvest

mandag 23.jan 18-00

2.3 mm
1019.8 hPa
2.6 ms Svak vind fra Sørvest

tirsdag 24.jan 12-18

0 mm
1020.7 hPa
3.6 ms Lett bris fra Sør